Technical Support Engineer (m/v) › Bollegraaf Recycling Solutions

Technical Support Engineer (m/v)

Technical Support Engineer

De afdeling service & aftersales verleent wereldwijd service en onderhoud aan machines en sorteerlijnen bij onze klanten op locatie, lost storingen op aan deze machines en sorteerlijnen en is verantwoordelijk voor het installeren van complete projecten bij de klant. De afdeling bestaat uit een binnendienst die zich bezig houdt met de planning en werkvoorbereiding van de werkzaamheden die bij de klant moeten plaatsvinden en de verkoop van spareparts. In de buitendienst werken ca. 15 allround servicemonteurs, verspreid over diverse landen.

De directie van Bollegraaf heeft recent ambitieuze groeidoelstellingen geformuleerd. Forse omzetgroei en sterke professionalisering van de dienstverlening van de afdeling service en aftersales maken deel uit van deze plannen. Als gevolg hiervan is ter uitbreiding van de afdeling een vacature ontstaan voor een Technical Support Engineer (M/V)

Functie omschrijving
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klanten en service engineers voor vragen, meldingen van storingen en problemen met technische problemen in de breedste zin van het woord m.b.t. onze producten. Je ondervangt deze problemen en lost deze correctief en preventief op. Door je commerciële inslag zorg je er tevens voor dat je problemen proactief oplost door de klant te ondersteunen bij te verwachten problemen; door bijvoorbeeld nieuwe producten aan te bieden.

Als Technical Support Engineer ben je verantwoordelijk voor:

 • De Technical Support Engineer geeft op basis daarvan adviezen en doet voorstellen tot verbetering van de technische en procesmatige verbeteringen t.b.v. de producten en organisatie;
 • Advisering en ondersteuning van klanten en service-engineers op technisch vlak;
 • Registreren en bewaken van de calls, alsmede de eindcontrole of de call juist is afgehandeld;
 • Ondersteuning van buitendienst – en binnendienst collega’s.
 • Analyse van de data en signaleren van trends op het gebied van problemen en oplossingen;
 • Het leveren van input aan het verbeteren van de technical issue database
 • Het identificeren van verkoopmogelijkheden aan de installed base van de onderneming, waaronder retro-fits, onderhoud, upgrades en onderdelen;
 • Je werkt (mee) aan een 24/7 bereikbare afdeling die te allen tijde service van hoge kwaliteit kan bieden wereldwijd;

Je werkt nauw samen met je collega’s op de serviceafdeling en legt verantwoording af aan de Service Manager.

Functie eisen
Voldoe jij aan onderstaand profiel? Om de rol van Technical Support Engineer succesvol in te vullen zijn wij op zoek naar die professional die zich herkent in de volgende vaardigheden:

 • MBO (niveau 4) / HBO opleiding richting techniek (liefst WTB, danwel elektro met sterke WTB affiniteit);
 • Je hebt een brede kennis van werktuigbouwkunde, hydrauliek en besturingssystemen.
 • Bij voorkeur enige werkervaring binnen een serviceafdeling;
 • Analytisch zeer sterke oplossingsgerichte instelling;
 • Je bent communicatief sterk, representatief en kunt goed met mensen omgaan;
 • Je bent zeer flexibel en bent goed in plannen, organiseren en borgen (van procedures);
 • Je bent communicatief vaardig in Engels (in woord en geschrift), kennis van Frans / Duits / Spaans is een pré.

Wij bieden
Een uitdagende functie in  een internationaal werkveld. Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling zijn volop aanwezig. Goede en marktconforme arbeidsvoorwaarden en een plezierige en professionele werkomgeving.

Geïnteresseerd?
Stuur dan je korte motivatie inclusief curriculum vitae o.v.v. de vacaturetitel naar: sollicitatie@bollegraaf.com. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR, via telefoonnummer 0596-654333.