Lubo SalesEngineer Tekenaar › Bollegraaf Recycling Solutions

Lubo SalesEngineer Tekenaar
Blocks overlay

Lubo SalesEngineer Tekenaar

Lubo Systems ontwikkelt en produceert installaties voor de afvalrecycling en opereert zowel nationaal als internationaal. Dit alles gebeurt vanuit ons kantoor en productiehal in Emmen. Lubo is onderdeel van de Bollegraaf Group. Wij hebben sterke groeiambities. Om deze te realiseren is verdere professionalisering en uitbreiding van ons salesteam nodig. Wij zoeken daarom een probleemoplossende en technisch sterke Sales Engineer die de klantbehoefte vertaalt in een passende
en concurrerende aanbieding. 

Je houdt je bezig met de technisch (-commerciële) ondersteuning van de sales managers, dealers en agenten. Op basis van analyse van klantbehoefte en technische alternatieven, definieer je passende oplossingen. Je ondersteunt de sales managers vanuit technisch conceptueel oogpunt tijdens een overleg met de (potentiële) klant. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van offertes, inclusief de achterliggende prijscalculaties. Offertes kunnen variëren van vrijstaande machines, integratie van (deel)systemen in bestaande recyclinginstallaties, tot geïntegreerde turn-key recycling installaties. Je houdt bij het ontwerp rekening met de techniek, maar ook financiële aspecten zoals de ‘total cost of ownership’ gedurende de levenscyclus en de klantvraag. Systeemconcepten werk je uit in tekeningen (2D en 3D) en proces flow diagrammen.
 

Je profiel
Voor deze functie zijn wij op zoek naar kandidaten met een afgeronde opleiding MBO WTB niveau 4. Je dient enige jaren ervaring in een vergelijkbare technisch-commerciële functie te hebben. Dit hoeft niet per definitie in de recyclingmarkt te zijn. Je bent analytisch en daarmee in staat de klantbehoefte goed te doorgronden. Je bent commercieel ingesteld, en communicatief (schriftelijk en mondeling) zeer vaardig. Eigenschappen als creatief en initiatiefrijk, een kritische en klantgerichte houding alsmede een sterke mate van verantwoordelijkheidsgevoel zijn van belang. Je kunt denken in systeemconcepten. Ervaring met zowel 2D als 3D tekenen is noodzakelijk. Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is vereist, Duits en/of Frans is een pre.
 

Wij bieden
Een uitdagende functie in een internationaal werkveld. Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling zijn volop aanwezig. Goede en marktconforme arbeidsvoorwaarden en een plezierige en professionele werkomgeving.
 

Geïnteresseerd?
Stuur dan je korte motivatie inclusief curriculum vitae o.v.v. de vacaturetitel naar: sollicitaties@lubo.nl of reageer via de link op onze website.
Voor verdere informatie kunt je contact opnemen met de afdeling HR, via telefoonnummer 0591-668080.